Published on 02-10-2019

Cybersecurity Centrum Maakindustrie tijdens TIV Hardenberg

Terugblik

Cybersecurity Centrum Maakindustrie tijdens TIV Hardenberg

Hoe staat mijn industriële automatisering ervoor? Weet ik de actuele status van alle componenten in mijn ICS netwerk? Zijn er componenten verbonden met internet? Welke leverancier heeft het laatst een update uitgevoerd? Hoe weet ik waar ik kwetsbaar ben? En hoe meet ik mijn weerbaarheid? Veel vragen die besproken zijn tijdens de cybersecurity sessie op de TIV in Hardenberg.

Door de transitie die de maakindustrie doormaakt naar Smart Industry neemt de verbinding met partijen en systemen buiten de eigen productie omgeving toe. Een cyberincident binnen de productieomgeving kan dan ook directe gevolgen hebben voor de bedrijfscontinuïteit.

Tijdens de TIV in Hardenberg is Liesbeth Holterman, adviseur van het Cybersecurity Centrum Maakindustrie, op een praktijkgerichte manier ingegaan op verschillende aspecten van cybersecurity binnen een OT-omgeving. De bijeenkomst tijdens de TIV was georganiseerd door BOOST, het Smart Industry programma in Oost-Nederland.

De middag werd afgesloten met een paneldiscussie waar alle BOOST-sprekers ingingen op het belang van digitalisering binnen de maakindustrie, discussieerden over ‘van wie is de data’ en de impact van nieuwe technologieën als artificial intelligence op de industrie.

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

We ondersteunen ondernemers die de transitie maken naar Smart Industry (ook wel Industrie 4.0 genoemd) met hun cyber weerbaarheid.