Digitalisering en cybersecurity awareness op de fabrieksvloer

Digitalisering en cybersecurity awareness op de fabrieksvloer
Datum
29-01-2020
Tijd
09:30 - 17:00
Locatie
Twentse Bierbrouwerij, Hengelo
Aanmelden

Algemene informatie

Vergroot de cyberweerbaarheid op de fabrieksvloer

Tegenwoordig wordt steeds meer productieapparatuur van bedrijven gekoppeld aan het fabrieksnetwerk en het internet. Hierdoor worden er grotere hoeveelheden data verzameld en kunnen bedrijfsprocessen beter worden aangestuurd. Echter ontstaan er met het koppelen van de (productie) werkvloer aan het kantoordomein ook cyberrisico’s.

Hoe cyberproof is jouw bedrijf? Zijn de productielijnen en apparatuur in je bedrijf veilig gekoppeld? Speciaal voor bedrijven die bezig zijn met het digitaliseren van hun procesautomatisering organiseren wij op woensdag 29 januari in samenwerking met TNO de workshop ‘Digitalisering en cybersecurity awareness op de fabrieksvloer’. Tijdens deze workshop gaan student hackers proberen om jouw systeem plat te leggen. Jij leert hoe je met PLC en Raspberry Pi’s IoT data kunt verzamelen en de hackers buiten de deur kunt houden. Aan het einde van de dag weet je precies hoe je jouw productiematerialen en besturingen het beste kunt beschermen tegen cyberaanvallen.

Inhoud workshop

  • Hoe kun je eenvoudig automatische data uit apparaten en op de werkvloer verzamelen?
  • Hoe kun je cyberveilig data verzamelen en hoe beheers je cyberrisico’s?
  • Vier praktische trainingen met industriële I/O, een PLC en een Raspberry Pi computer waarbij je zelf aan de slag gaat met datacollectie en visualisatie terwijl je gehackt wordt door student hackers.

Locatie

Mede mogelijk gemaakt door

Ik wil deelnemen

Deze workshop is bestemd voor zowel management als operationele medewerkers. Interesse om deel te nemen? Per bedrijf is ruimte voor twee personen. In verband met een beperkt aantal plaatsen voor deze workshop geldt: vol = vol. Meld je hier aan.

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

We ondersteunen ondernemers die de transitie maken naar Smart Industry (ook wel Industrie 4.0 genoemd) met hun cyber weerbaarheid.