Webinar - Cybersecurity in de industrie: zicht op de zwakste schakel

Webinar – Cybersecurity in de industrie: zicht op de zwakste schakel
Datum
20-04-2021
Tijd
10:00 - 11:00
Locatie
Digitaal
Aanmelden

Krijg inzicht in de digitale afhankelijkheden binnen een industriële omgeving. Welke rol spelen afnemers, dienstverleners en productleveranciers in bedrijfscontinuïteit en de supply chain? 

We weten dat de ketting zo sterk is als de zwakste schakel. Dit geldt ook voor de cyberweerbaarheid van een industriële installatie. Die is namelijk niet alleen afhankelijk van de maatregelen die de eigenaar neemt. Ook de leveranciers van componenten, systemen en (onderhouds)diensten spelen een belangrijke rol.

Steeds vaker zien we dat cybercriminelen zich via een toeleverancier toegang weten te verschaffen tot hun uiteindelijke doelwit. Hoe krijgen we zicht op de zwakste schakel en met welke middelen kan de cyberweerbaarheid van de hele keten verhoogd worden?

In dit webinar van Actemium plaatst Liesbeth Holterman (Cybersecurity Centrum Maakindustrie) dit onderwerp in de actualiteit. Vincent Schijven (TÜV Nederland) laat vervolgens zien hoe cybersecurity certificering op de ISA/IEC 62443 standaard kan helpen om cyberweerbaarheid in de keten te waarborgen. Gert Ippel (Actemium) zet vervolgens in perspectief hoe de weg naar certifcering er uit zou kunnen zien.

Meld je hier aan

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak

We ondersteunen ondernemers die de transitie maken naar Smart Industry (ook wel Industrie 4.0 genoemd) met hun cyber weerbaarheid.