Published on 08-11-2019

Meetup Cybersecurity 7 november: het belang van een risico-inventarisatie

Op 7 november stond weer een meetup cybersecurity gepland. In de meetup stond het belang van een risico-inventarisatie centraal.

Meetup Cybersecurity 7 november: het belang van een risico-inventarisatie

Rard Metz van de Koninklijke Metaalunie trapte de meetup af. In zijn presentatie gaf hij aan dat veel ondernemers van mening zijn dat cybersecurity een onderwerp is dat geen betrekking heeft op hun omdat ze niet interessant genoeg zijn. Het zijn toch maar kleine bedrijven.

Wat valt daar nou te halen? Rard gaf aan dat uit onderzoek van de Haagse Hogeschool is gebleken dat ondernemers binnen de maakindustrie tweemaal zo grote kans hebben op een cyberincident. Reden hiervoor is dat er grote ketenafhankelijkheid is, netwerken steeds meer met elkaar verbonden worden en er ook nog weinig eigen kennis over het onderwerp is.

De tweede spreker, Renato Kuiper van Tesorion ging hier verder op in door meer te vertellen over de quick scan cybersecurity die is ontwikkeld door het Cybersecurity Centrum Maakindustrie en het belang voor bedrijven om te weten waar ze (digitaal) kwetsbaar zijn. Pas wanneer je weet welke IT afhankelijkheid je hebt kun je goede afwegingen maken welke risico’s acceptabel zijn.

Meer informatie over de cybersecurity scan.

Maak een afspraak met onze experts

Liesbeth Holterman
Vincent Heutinck
Previous article
Previous article
Liesbeth Holterman
Expert cybersecurity
Liesbeth Holterman

Als adviseur van het Cybersecurity Centrum Maakindustrie help ik je graag met het vergroten van de digitale veiligheid van je bedrijf. Stel mij je vraag en ik neem snel contact met je op.

Vincent Heutinck
Innovatiemakelaar Novel-T en expert cybersecurity
Vincent Heutinck

Als innovatiemakelaar lever ik een bijdrage aan innovatieve vraagstukken van bedrijven en de daarbij komende uitdagingen op het gebied van cybersecurity. Ben je benieuwd naar de digitale veiligheid binnen je bedrijf? Maak gerust een afspraak of neem contact met mij op.

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

We ondersteunen ondernemers die de transitie maken naar Smart Industry (ook wel Industrie 4.0 genoemd) met hun cyber weerbaarheid.