09-12-2020

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat brengt werkbezoek aan Riwo

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat brengt werkbezoek aan RIWO

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) houdt graag verbinding met de praktijk. Normaal gesproken gaan ze daarom op bezoek bij verschillende bedrijven, maar in verband met de coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk. Daarom vond er 9 december een digitaal werkbezoek plaats bij het Twentse Riwo. Onderwerpen die aan bod kwamen waren de regeling MKB!dee en de Cybersecurity Quick Scan.

Innovatief leersysteem

Wim Spit, directeur van Riwo vertelde alles over zijn bedrijf en de ontwikkelingen die ze doormaken. “We moeten innovatief zijn om onze klanten tevreden te houden,” zegt hij. “Onze systemen worden steeds complexer: denk aan AI en robotica. Het is dus belangrijk dat we die kennis in huis halen en houden.” Zo ontwikkelden ze met behulp van de MKB!dee regeling een trainingsmodule voor hun medewerkers. Met dit digitale systeem kunnen medewerkers leren in de werkomgeving, waardoor ze sneller door kunnen groeien en kennis beter behouden wordt in de organisatie. “Die kennis delen we ook weer met andere bedrijven uit de regio. Zo versterken we elkaar,” aldus Wim.

Eyeopener

Door de grotere focus op digitalisering van het bedrijf van de afgelopen jaren, liepen ze tegen uitdagingen aan op het gebied van cybersecurity. Daarom heeft Riwo de Cybersecurity Quick Scan gedaan: “We dachten dat we de cyberveiligheid goed voor elkaar hadden. Het was dus even schrikken toen dat niet zo bleek te zijn. Zo hebben we een test gedaan met nep-phishingmails onder onze medewerkers. 20% van onze medewerkers had op de link in de mail geklikt. Dat was echt een spiegel die ons werd voorgehouden en een echte eyeopener,” vertelt Wim. Sindsdien hebben ze hun cyberveiligheid flink kunnen verbeteren.

‘Smart Industry oet Twente’

Rik Tuller van regioteam Oost van EZK is enthousiast over het virtuele bezoek bij Riwo. “We wilden een gevoel krijgen bij de praktijk en waren nieuwsgierig hoe Riwo gebruikt had gemaakt van MKB!dee en de Cybersecurity Quick Scan. We vinden het mooi om te zien dat Riwo daarbij de samenwerking opzoekt met de bedrijven en kennisinstellingen in de regio om zo ook de positie van Twente te versterken.” Wim Spit vat het vervolgens mooi samen: “Smart Industry komt gewoon oet Twente!”

 

 

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

We ondersteunen ondernemers die de transitie maken naar Smart Industry (ook wel Industrie 4.0 genoemd) met hun cyber weerbaarheid.