Published on 04-04-2019

Digitale spionage, sabotage & de noodzaak van threat intelligence.

Terugblik meetup 4 april.

Digitale spionage, sabotage & de noodzaak van threat intelligence.

Op donderdag 4 april gingen we aan de slag met het thema: Digitale spionage, sabotage & de noodzaak van threat intelligence. Hieronder lees je de terugblik van deze meetup.

Spionage voor economisch gewin is net zo oud als de weg naar Rome. Maar wist je dat de (high tech) maakindustrie door de AIVD is genoemd als één van de sectoren die regelmatig wordt aangevallen? Waar komt die interesse van buitenlandse diensten in onze industrie vandaan? En kunnen ze ook interesse hebben in jouw bedrijf? Bijvoorbeeld omdat het intellectueel eigendom van grote waarde is? Of omdat jouw organisatie onderdeel uitmaakt van een keten die levert aan Defensie of andere ‘vitale sectoren’?

Hoe kom je erachter of je kwetsbaar bent voor digitale spionage? Wat zijn maatregelen die je moet nemen om je tegen spionage te weren? Wat is “threat intelligence” en hoe kun je als organisatie dit goed inzetten? Hoe kun je deze informatie gebruiken om in een vroeg stadium te anticiperen op cyberdreigingen en zo schade te voorkomen? Op deze en andere vragen gingen we in tijdens de meetup van 4 april.

De sprekers van deze meetup waren:

  • Job van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Job is unithoofd van het NBV. Het NBV ondersteunt en adviseert de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven bij het beschermen van digitale informatie. Ook houdt het NBV zich bezig met detectie en respons bij de overheid en vitale organisaties. Job zal tijdens de meetup meer vertellen over dreigingen, toenemende aanvalsoppervlakken en spionage.
  • Rick Hofstede is Product Manager bij Tesorion, een cybersecurity bedrijf met veel klanten binnen de maakindustrie. Rick houdt zich al jarenlang bezig met digitale aanvalsvectoren. Tijdens de meetup zal Rick meer vertellen hoe threat intell gebruikt kan worden om tijdig maatregelen tegen cyberincidenten te kunnen nemen.

Bekijk hier de agenda van de meetups

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

We ondersteunen ondernemers die de transitie maken naar Smart Industry (ook wel Industrie 4.0 genoemd) met hun cyber weerbaarheid.