Published on 07-02-2019

Hoe eenvoudig is het om de industriële omgeving te hacken?

Terugblik meetup 7 februari.

Hoe eenvoudig is het om de industriële omgeving te hacken?

Op donderdag 7 februari gingen we aan de slag met het thema: hoe eenvoudig is het om de industriële omgeving te hacken? Twee cybersecurity experts namen de deelnemers mee in de wereld van cybersecurity en gaven inzicht in het verschil tussen information technology (IT) en operational technology (OT).

Twee cybersecurity experts namen de deelnemers mee in de wereld van cybersecurity en gaven inzicht in het verschil tussen information technology (IT) en operational technology (OT):

  • Remko Cijffers, Cybersecurity Solutions Architect bij Axians, ging in op het cybersecurity framework: hoe identificeer je cyberaanvallen? Waar moet je aan denken? Hoe pak je het aan? En hoe bescherm je jouw netwerken en gegevens? Aan de hand van de Axians Security poster verkennen we in deze sessie verschillende invalshoeken, beveiligingsprincipes en concrete maatregelen op een samenhangende manier.
  • Gert Ippel, Cybersecurity Expert bij Actemium, ging in op de operationele kant van cybersecurity en zijn ervaringen hiermee: waarom is cybersecurity van belang voor OT? En wat is het verschil met IT? Verder vertelt Gert alles over het Cyberlab: de plek waar cybersecurity testen worden uitgevoerd in een gesimuleerde productieomgeving. Na afloop hadden de deelnemers inzicht wat Security Fabric is en kreeg je extra bagage om het gesprek met de CISO, CFO en CEO van je organisatie aan te gaan over de noodzaak van een secure infrastructure.

Bekijk hier de agenda van de meetups

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

We ondersteunen ondernemers die de transitie maken naar Smart Industry (ook wel Industrie 4.0 genoemd) met hun cyber weerbaarheid.